Call center 021.9983

Caz complex în chirurgia genunchiului rezolvat cu succes de către Dr. Dragoş Popescu, la Monza Metropolitan Hospital

Caz complex în chirurgia genunchiului rezolvat cu succes la Monza Metropolitan Hospital. Este vorba despre un pacient de 50 de ani, care nu își putea folosi piciorul din cauza unei fracturi deschise din tinereţe. Pacientul era imobilizat și avea dureri insuportabile.

În urma accidentului bărbatul a rămas cu un genunchi rigid, cu defecte musculare şi avea dureri severe. Medicii i-au salvat genunchiul prin introducerea unei proteze personalizate și aplicarea unui lambou de gastrocnemian lateral (acesta fiind o rotaţie a unui mușchi de la gambă către genunchi).

Dr. Dragos Popescu: “Genunchiul rămăsese aproape rigid. Nu putea să îl îndoaie, nu putea să îl îndrepte. I-am făcut o proteză personalizată pentru că trebuie să deschizi mai puţin ca să nu lezezi părţile moi. A fost nevoie să îi facem și un lambou. Asta înseamnă o rotaţie a unui mușchi de la gambă pentru a acoperi în momentul în care am terminat operaţia. Din această cauză a fost nevoie de chirurg plastician. Cazul este complex şi a fost nevoie de o echipă multidisciplinară. Faptul că a trebuit să folosim lamboul este deosebit. Evident, și personalizarea protezei.”

Cazul a fost rezolvat în totalitate.

În urma intervenţiei, pacientul poate îndoi  genunchiul și apoape că a scăpat de durerile insuportabile. Protezarea genunchiului implică înlocuirea articulaţiei naturale a genunchiului cu un implant artificial.

Personalizarea unei proteze nu înseamnă doar crearea unor ghiduri speciale de tăiere a osului adaptate la anatomia pacientului ci şi o indicaţie a unui tip de prtoeză în funcţia de necesitatea pacientului: poate fi parţială, bicompartimentală, totală sau chiar de revizie. Importnată este indicaţia dată de chirurgul ortoped în funcţie de fiecare pacient.

Operaţia este rezultatul unei  colaborări multidisciplinare formate din Dr. Dragoş Popescu, Dr. Bogdan Măciuceanu, Dr. Alexandru Thierry şi Dr. Cosmin Simion.