Call center 021.9983

Articole

Colonoscopie gratuită cu bilet de trimitere

Colonoscopia poate fi efectuată în cadrul Monza Metropolitan Hospital, gratuit, cu bilet de trimitere de la Casa Națională de Asigurări.

Departamentul de Gastroenterologie al Monza Metropolitan Hospital se ocupă de diagnosticul și tratamentul patologiilor digestive cronice, acute și oncologice. Secţia dispune de o echipă medicală înalt specializată, coordonată de Dr. Andrei Haidar, medic cu o activitate profesională vastă, atât în domeniul clinic, unde a tratat și tratează toată gama de boli digestive, cât și în endoscopie diagnostică și terapeutică, unde este considerat un specialist de referinţă cu mii de cazuri rezolvate cu succes.

Despre colonoscopie

Colonoscopia sau endoscopia digestivă inferioară permite examinarea directă, fără durere,  a interiorului intestinului gros (zona anală, rectul, sigmoidal, descendentul, transversul, colonul ascendant, cecul şi valva ileocecală).  Examinarea se face cu ajutorul unui aparat optic, flexibil (colonoscop), care se introduce pe cale anală în tractul digestiv, fiind manevrat pentru a ajunge în porţiunea cea mai proximală a intestinului gros (cec), şi uneori în ultima porţiune a intestinului subţire(ileon terminal ), fiind apoi retras, efectuându-se în acest timp o examinare atentă. O examinare uzuală durează în jur de 20-30 minute. În cazul în care se depistează polipi, zone inflamate sau tumori, se pot preleva biopsii pentru examinarea histopatologică.

Simptomele care indică efectuarea unei colonoscopii pot fi:

  • Tulburările de tranzit
  • Durerea abdominală
  • Anemia
  • Pierderea de sânge prin scaun
  • Scăderea ponderală

Colonoscopia este de asemenea indicată la toate persoanele peste 50 ani, în absenţa oricăror simptome, dată fiind incidenţa crescută a polipilor colonici după această vârstă, ele constituind leziuni premaligne. Este indicată de asemenea pentru urmărirea pacienţilor cu istoric personal sau familial de polipi colonici sau cancer de colon, pacienţi cu boli inflamatorii intestinale saucu istoric familial de polipoză familială.

Examinarea se efectuează cu sedare superficială sau cu anestezie generală, după cum optează pacientul. Anterior, pacientul va efectua o pregătire ce constă în golirea de materii fecale a colonului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *