De ce să alegi Monza Metropolitan Hospital?

Standarde de excelenţă dedicate pacienţilor
Monza Metropolitan Hospital, al treilea spital al Grupului Monza deschis in Romania, este specializat în efectuarea de intervenţii chirurgicale complexe și în asigurarea de servicii medicale integrate de înaltă performanţă.
Apartenenţa la un grup internaţional înseamnă accesul la peste 25 de ani de expertiză și inovaţie în domeniul medical, oferirea unor servicii medicale la standarde de calitate europene, precum și formarea profesională continuă a personalului medical în centre internaţionale de prestigiu. În plus, colaborarea permanentă între medicii grupului face posibilă realizarea anumitor intervenţii cu grad mare de dificultate sau în premieră pentru România.

Specialiști aproape de oameni
La Monza Metropolitan Hospital, pacienţii se bucură de toată atenţia din partea unor doctori cu renume în medicina românească. În oricare dintre centrele specializate ale acestui spital medicii sunt dedicaţi nu doar profesiei, ci mai ales oamenilor de care au grijă.

Îngrijire multidisciplinară complexă
Monza Metropolitan Hospital acoperă toată aria de specialităţi necesare tratării pacientului, oferind atât servicii de diagnostic și tratament, cât și de recuperare medicală. Această continuitate a îngrijirii medicale permite monitorizarea evoluţiei pacientului nu numai în faza pre și post-operatorie, ci și în faza de recuperare, când pot apărea complicaţii particulare, situaţii în care medicii pot să intervină rapid.
Mai mult, complexitatea tratamentelor garantează asistenţa medicală pentru toate complicaţiile pacientului, nefiind necesar transferul pacienţilor în alte structuri medicale.
Scopul acestui tip de îngrijire medicală este recuperarea rapidă a pacientului, care se poate reintegra astfel în viaţa de familie și își poate relua, în condiţii normale, activităţile de zi cu zi.

Tehnologie performantă
Grupul Monza reprezintă un centru de referinţă în Europa de Est în ceea ce privește dotarea cu aparatură de top, marca celor mai renumiţi producători în domeniul medical, lideri mondiali în tehnologia medicală.
Astfel, competenţa specialiștilor noștri este susţinută de cea mai avansată tehnologie existentă pe piaţă în radiologie – imagistică, neuronavigatie, monitorizare, anestezie și terapie intensivă (ATI).
Asistenţă integrată de specialitate
Colaborarea strânsă dintre specialiști permite optimizarea utilizării resurselor tehnologice și profesionale ale spitalului, cu obiectivul de a reduce riscul clinic al pacientului și de a îmbunătăţi prestaţia medicală.
Pentru a preveni evenimentele medicale neplăcute, abordarea medicilor din Grupul Monza este bazată pe evaluarea riscului clinic. Astfel, înainte de orice act invaziv asupra pacientului, se realizează o verificare preventivă a riscului cardiologic, pneumologic, infecţios, nefrologic sau de altă natură, evitându-se astfel complicaţiile care determină o spitalizare prelungită în timp, sau chiar evenimente fatale.

Implicare socială
Prin formarea profesională la nivel de excelenţă și crearea unor condiţii de muncă ce încurajează performanţa în propria ţară, Grupul Monza contribuie la atragerea specialiștilor de elită în sistemul medical românesc, precum și la reducerea migraţiei profesioniștilor și a numărului de pacienţi care pleacă în alte ţări pentru îngrijire medicală de calitate.
Profitul obţinut de Monza Metropolitan Hospital este reinvestit pe teritoriul României. Acesta este folosit la îmbunătăţirea practicii medicale (tehnologie și formare profesională) și, prin intermediul Fundaţiei Monza, pentru a oferi servicii medicale în beneficiul persoanelor aflate în dificultate.
Centre de excelenţă și specialităţi
Monza Metropolitan Hospital este un un pol al excelenţei în medicina modernă, în care tehnologia de ultimă generaţie este la dipoziţia celor mai înalt specializaţi medici în ortopedie, neurochirurgie, chirurgie plastică, diagnostic imagistic și gastroenterologie.

Specialităţi medicale și chirurgicale
Fiecare departament medical beneficiază de suportul Ambulatoriului de specialitate și mai ales de suportul Departamentului de Radiologie Imagistică Medicală, gândit să asigure un serviciu de diagnostic de cel mai înalt nivel. Astfel, Monza Metropolitan Hospital deţine un laborator de imagistică medicală de ultimă generaţie, oferind suportul diagnostic prin radiologie clasică și digitală, Computer Tomograf si Rezonanţă Magetică.
Radiologia digitală
Unul dintre cele mai mari avantaje ale radiologiei digitale faţă de cea convenţională este cel al calităţii imaginii radiologice. Cu ajutorul unui computer, imaginea radiologică poate fi prelucrată și astfel printată la o calitate superioară.
De asemenea, datele radiologice pot fi transferate pe CD sau DVD, sau trimise pe e-mail, astfel încât informaţia devenind mult mai accesibilă. Un alt avantaj ar fi posibilitatea de arhivare și de creare a unui istoric pentru fiecare pacient, facilitând răspunsul post-terapeutic cu privire la starea pre- sau postoperatorie, nemaifiind nevoie ca pacientul să prezinte toate radiografiile făcute de-a lungul timpului.

Computer Tomograful
Computer Tomograful permite efectuarea de examene rapide (scanarea cordului se face în câteva secunde), cu doze mici de iradiere, secţiuni subţiri asigurând în acest fel precizie în stabilirea diagnosticului şi o bună caracterizare a leziunilor mici.
Aparatura de înaltǎ performanţǎ din dotarea spitalului permite celor care suferă de boli oncologice să beneficieze de investigaţii de înaltă rezoluţie, cu timp scurt de expunere la radiaţii și, implicit, cu doze mici de iradiere.
Reduceri considerabile ale dozei de radiaţii sunt și în cazul investigaţiilor pentru masivul facial şi craniu, în acelaşi timp cu o mai mare claritate şi definire a leziunilor care nu depăşesc 3 mm în diametru. Ȋn aceeași mǎsurǎ, pacienţii care necesitǎ controale oncologice pot beneficia acum de o reducere cu aproximativ 70% din totalul dozei de radiaţii.

Rezonaţa Magnetică
Examinarea prin Rezonanţă Magnetică 3 Tesla est un examen de o exactitate fără precedent, posibilă datorită aparatului Siemens Magnetom Vida 3T, cel mai avansat din punct de vedere tehnologic aparat de Rezonanţă Magnetică la nivel mondial. Principalul avantaj al acestui aparat este că timpul de execuţie este considerabil redus iar rezoluţia imaginilor este incomparabil superioară celorlalte modele anterioare. Acest aparat permite identificarea celor mai fine leziuni din corp, cu o dimensiune de chiar 2 mm, posibilitate nemaiîntilnită până în prezent. În acest fel, pot fi diagnosticate în stadiu incipient diverse afecţiuni la nivelul  creierului, al măduvei spinării, al coloanei vertebrale, al cartilajului articular și al ţesuturilor moi. și permite diferenţierea afecţiunilor canceroase faţă de cele necanceroase din orice parte a corpului, indiferent de localizare. 

Dotări și echipamente
Structură spital
Cu o suprafaţă de peste 6000 mp distribuiţi pe patru niveluri, Monza Metropolitan Hospital a fost gândit ca proiect medical futurist, dotat cu aparatură de ultimă generaţie, în care medicii oprtopezi, neurochirurgi, chirurgii plasticieni, gastroenterologii și radiologii sa practice medicină după cele mai noi protocoale internaţionale. În același timp, în centrul preocupărilor activităţilor medicale se află permanent pacientul și nevoile acestuia, fiind create circuite speciale pentru pacienţi și pentru personalul medical, și a fost creat un ambient familial, sigur și confortabil pentru pacienţi, și un mediu de lucru multidisciplinar, formativ și profesionist pentru personalul medical.

Dotări saloane și alte servicii
Monza Metropolitan Hospital este situat în zona centrală a Capitalei și are o capacitate de 72 de paturi dispuse în rezerve single, cu doua sau trei paturi, adaptate nevoilor si necesităţilor pacienţilor, dotate cu baie, aer condiţionat, TV și internet. De asemenea, ei pot beneficia și de rezerve VIP cu încăperi adiacente, spaţiu de parcare și cafenea.
Prevenţia infecţiilor în intervenţiile chirurgicale este extrem de importantă și, în acest sens, Spitalul Monza Metropolitan acordă atenţie fiecărui detaliu. Din punct de vedere tehnologic, spitalul este dotat cu cea mai sofisticată și inovatoare tehnologie.