Call center 021.9983

Articole

Endoscopie digestivă gratuită cu bilet de trimitere

Endoscopia digestivă superioară poate fi efectuată în cadrul Monza Metropolitan Hospital, gratuit, cu bilet de trimitere de la Casa Naţională de Asigurări.

Departamentul de Gastroenterologie al Monza Metropolitan Hospital se ocupă de diagnosticul și tratamentul patologiilor digestive cronice, acute și oncologice. Secţia dispune de o echipă medicală înalt specializată, coordonată de Dr. Andrei Haidar, medic cu o activitate profesională vastă, atât în domeniul clinic, unde a tratat și tratează toată gama de boli digestive, cât și în endoscopie diagnostică și terapeutică, unde este considerat un specialist de referinţă cu mii de cazuri rezolvate cu succes.
 

Despre Endoscopia digestivă

Esofagogastroduodenoscopia permite examinarea directă a interiorului tractului digestiv superior (esofag, stomac, duoden). Examinarea se realizează cu ajutorul unui aparat optic, flexibil şi subtire (endoscop), care se introduce în tractul digestiv pe cale bucală, fiind manevrat pentru a ajunge în porţiunea cea mai proximală a intestinului subţire (duoden), fiind apoi retras, efectuându-se în acest timp o examinare atentă. O examinare uzuală durează în jur de 3-5 minute, fiind o investigaţie nedureroasă.
Endoscopia digestiva superioară este cea mai bună metodă pentru a diagnostica o inflamaţie, ulcere sau tumori la nivelul aparatului digestiv superior.
 

Care este scopul endoscopiei digestive?

  • Punerea unui diagnostic în prezenţa simptomelor specifice (de exemplu: arsura retrosternală, dificultatea la înghiţire, vărsături persistente, anemie, simptome de reflux gastro-esofagian persistente sau recurente în ciuda tratamentului adecvat, hemoragie digestivă superioară- vărsături cu sânge sau scaun negru, scădere ponderală)
  • Pentru evaluarea unor afecţiuni cronice (de exemplu: esofag Barrett, varice esofagiene)
  • Pentru prelevarea biopsiilor pentru diagnostic histopatologic sau pentru efectuarea testului rapid pentru infecţia cu Helicobacter pylori
  • Screening pentru afecţiuni maligne sau pre-maligne la pacienţii cu risc crescut de neoplazii (de exemplu: polipoza adenomatoasă familială)
  • În scop terapeutic (de exemplu: hemostază, dilataţie, polipectomie)

Endoscopia digestivă se poate realiza cu anestezie locală sau generală, după cum optează pacientul, pentru facilitarea investigaţiei şi o mai bună tolerabilitate a pacientului.
În cadrul departamaentului de Gastroenterologie şi Endoscopie Digestivă din cadrul Monza Metropolitan Hospital se efectuează o gamă largă de proceduri endoscopice în scop diagnostic dar şi terapeutice folosindu-se cel mai modern endoscop digestiv, marca Fuji.

Echipa medicală este coordonata de către Dr. Andrei Haidar, medic primar Gastroenterologie, cu o vastă experienţă în gastroenterologie şi endoscopie diagnostică şi intervenţională.
De asemeni, în cadrul secţiei noastre se pot efectua servicii de endoscopie digestivă şi colonoscopie cu bilet de trimitere de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *