Call center 021.9983

Misiune, viziune, valori

MISIUNEA Monza Metropolitan Hospital este de a îmbunătăţi starea de a trata pacientii nostri la standarde de excelenţă, prin creşterea permanentă a calităţii serviciilor medicale. În colaborare cu alte instituţii medicale sau academice, ce împărtăşesc valorile noastre, ne focalizăm resursele pentru a realiza obiectivele de care suntem etic, social şi financiar responsabili.

VIZIUNE: Spitalul nostru are ca scop furnizarea celor mai bune servicii medicale.
Lucrăm împreună pentru a dezvolta şi îmbunătăţi permanent îngrijirea medicală şi mediul de lucru al personalului medical.

VALORILE în care credem sunt: profesionalismul, inovaţia, spiritul de echipă, corectitudinea, flexibilitatea, imbunatăţirea calităţii vieţii.

Scurt istoric
Grupul Monza este un grup medical privat din Italia care a dezvoltat din 1993 până în prezent zece spitale specializate în efectuarea de intervenţii chirurgicale complexe și în asigurarea de servicii medicale integrate de înaltă performanţă.

Filosofie
Grupul Monza are la bază principii solide cărora li se acordă o importanţă deosebită: nevoile medicale ale pacientului sunt în centrul preocupărilor, specialităţile medicale sunt de înaltă specializare și au un nivel maxim al calităţii, întregul profit este reinvestit în dezvoltarea spitalelor.
Printre valorile împărtășite de personalul medical și administrativ al grupului se numără atenţia faţă de pacient, pasiunea pentru profesia medicală și calitatea serviciilor oferite.
Metodele de tratament sunt bazate atât pe circuitele clinice, cât și pe beneficiile aduse de starea emoţională a pacientului. Amenajarea spitalelor încearcă să recreeze atmosfera vieţii trăite în familie, fiind o condiţie esenţială în toate fazele de îngrijire medicală. Astfel, veţi regăsi în spitale elemente de decor și cromatică ce induc o atitudine pozitivă de sănătate psihică și fizică.


Prezenţa în România
Mulţi pacienţi români aleg spitalele italiene pentru diferite proceduri de diagnostic și tratament care să corespundă nevoilor medicale.

Pregătirea personalului medical român este considerată de ţările străine, inclusiv Italia, ca fiind una la nivel înalt și standarde excelente de calitate. De aceea, spitalele Grupului Monza din Italia numara aproximativ 300 de angajaţi de naţionalitate română (11% din forţa de muncă a Grupului). De-a lungul timpului, mulţi români au fost angajaţi în cadrul Grupului, însă majoritatea s-a întors acasă pentru a-și continua viaţa profesională în ţara lor.

Relaţia dintre Grupul Monza și sistemul românesc de sănătate a început acum peste zece ani și s-a dezvoltat sub diferite forme. Din anul 2002, Grupul a iniţiat programele de formare profesională post-universitară. Datorită acestor acorduri bilaterale de colaborare cu societăţi de renume ale sistemului de sănătate românesc (Colegiul Medicilor din România, Societatea Română de Cardiologie, Societatea Română de Chirurgie Cardiacă și Vasculară) și cu diverse universităţi din România, peste 70 de medici români au beneficiat de cursuri de perfecţionare profesională în cadrul Grupului Monza.

Pornind de la această colaborare fructuoasă între Italia și România, Grupul Monza a decis să fie prezent în sistemul de sănătate românesc, iar în anul 2010 a început construcţia Spitalului Monza din București, spital care, în prezent, reunește profesioniști români și italieni într-un proces de instruire continuă și interactivă.